Developed RE:Design.
Proizvodnja
Razvoj
Razvoj je opremljen neophodnim softwerom za dizajn i razvoj proizvoda. Dizajn se radi u softweru firme “C-DESIGN” koji omogućava dizajaniranje modela, kolekcija, proizvodnih uputstava i sve do opremanja prodajnog mjesta.
Tehnička priprema
Tehnička priprema je opremljena CAD sistemom firme “Opti Tex” na kojem se izrađuje osnovna konstrukcija, gradiranje i izrada krojnih slika ,nakon čega imamo mogućnost štampe svih krojnih dijelova i krojnih slika na plotter širine 200cm.
Pored CAD sistema, tehnička priprema je opremljena mašinama za izradu prvog uzorka. Izrada tehnološke dokumentacije je softwerski podržana (automatizovana) tako da se artikli, operacione liste, sastavnice, trebovanja, primke, radni nalozi, popratni radni nalozi i planovi proizvodnje izrađuju i prate uz pomoć softwera.
Krojačnica
Proces krojenja obuhvata slijedeće operacije: odmotavanje-relaksaciju materijala, polaganje materijala, prenos krojnih slika, automatsko krojenje i kompletiranje svežnjeva. Odmotavanje materijala se vrši na specijalnoj mašini kako bi se materijal relaksirao i smanjila mogućnost skupljanja materijala prilikom procesa polaganja. Polaganje materijala obavlja se na automatskoj masina sa smanjenom mogucnosti istezanja. Nakon polaganja vrši se automatsko krojenje na cutteru ,potom kompletiranje iskrojenjih dijelova. Pored automatskog krojenja posjedujemo mašinu za lasersko krojenje, koja omogućuje precizno i brzo krojenje svih vrsta materijala do širine 160cm.
Pored navedenih karakteristika jedna od osobina laserskog krojenja je ta, što može u krojnom dijelu isjeći ili iscrtati željene detalje.
Kompletiranje se vrši u svežnjeve na osnovu radnog naloga. Uz svaki svežanj se stavlja popratni radni nalog u kojem su opisani svi podaci vezani za taj artikal.
U sklopu krojačnice imamo instalirane dvije mašine za oblikovanje korpica za grudnjake, koje imaju mogućnost oblikovanja svih vrsta materijala (elastičnih i neelastičnih).
Šivaona
Kompletna oprema za proizvodnju je iz proizvodnog programa poznatog Japanskog proizvođača JUKI. Sve mašine su opremljenje dodatnim aparatima i uređajima za postizanje velike produktivnosti u radu i pouzdanosti u kvalitetu.
Mašine imaju mogućnost automatskog pozicioniranja stopice, odsijecanja konca, automatskog učvršćivanja početka i završetka šava, regulisanje dužine šava u više zasebnih početaka itd. Pri našivanju elastičnih traka koriste se aparati i uređaji koji kontrolišu napetost elastične trake, što omogućava ravnomjerno našivanje elastične trake na materijal.
Mašinski park se kontinuirano obnavlja mašinama posljednje generacije, što omogućava veći kvalitet i produktivnost u radu. U proizvodnom procesu koristimo najsavremenije mašine za ultrazvucno spajanje-ljepljenje šavova Italijanskog proizvođača Macpi.
Kontakt

Put Srpskih branilaca 186
78000 Banja Luka, BiH

T. +387 51 385 500
F. +387 51 385 400

prodaja@exclusive-lingerie.rs.ba