Developed RE:Design.
O nama
Kompanija
Privatna kompanija "Exclusive lingerie"osnovana je 1988. godine sa sjedištem u Banjaluci. Niz kompleksnih poslovnih i drugih faktora doveo je naš stručni tim na ideju da svoj razvoj usmjerimo u pravcu proizvodnje ženskog intimnog rublja.To je, pored proizvodnje ženskih kupaćih kostima, postalo naša osnovna djelatnost, koja je do danas zadržana. Sve faze našeg planiranja i poslovanja odvijaju se u vlastitom savremenom poslovnom objektu sa kompletnom infrastrukturom.
Objekat je lociran neposredno uz saobraćajnicu koja ima izlaz na autoi put Banja Luka – Gradiška. U firmi je trenutno zaposleno 60 radnika, najvećim dijelom ženske radne snage.
Početkom 2008. godine u Beogradu smo formirali ogranak firme, čija je osnovna djelatnost distribucija našeg proizvodnog asortimana na teritoriji Republike Srbije. Jedno smo od rijetkih preduzeća na prostoru Bosne i Hercegovine koje se može pohvaliti stalnim praćenjem tehnoloških i modnih trendova, usavršavanjem proizvodnje, povećanjem broja zaposlenih, te ispunjavanjem očekivanja kupaca naših proizvoda. Dobro i jasno definisana poslovna politika i njeno doslijedno sprovođenje doprinijeli su dugogodišnjem opstanku kompanije na tržištu.
Takva politika postala je jedan od osnovnih uslova za naš dalji kvalitativni razvoj u svim pravcima. Proizvodnju organizujemo na tri proizvodne linije, Cotton line, Micro line i Swimwear line.
Od 2002. godine posjedujemo sertifikate ISO 9001:2008, izdate od strane SGS-Zurich. Ovo je još jedan od dokaza spremnosti i opredijeljenosti da krenemo u susret potrebama savremene i moderne žene. Svi zaposleni u našoj kompaniji su usmjereni ka uspjehu.
Uz dobru motivaciju i proizvodni rezultati su bolji, a time i osjećaj zadovoljstva, koji je istovremeno podsticaj za dalje dokazivanje u svim proizvodnim i upravljačkim procesima.
U kompaniji radimo na stvaranju prepoznatljivog identiteta, kao i na postizanju osjećaja pripadnosti radnoj porodici. U njoj se svi pomažemo i težimo kolektivnom i ličnom uspjehu.
Misija
Exclusive lingerie je kompanija koja kroz razvoj i unaprejđenje savremenog procesa proizvodnje intimnog ženskog rublja i kupaćih kostima nastoji prepoznati i zadovoljiti potrebe savremene žene, omogućavajući joj pri tome da se osjeća udobno, poželjno i sigurno. Smatramo da su zadovoljni klijenti naše jedino pravo mjerilo uspjeha na tržištu. Zato, konstantno komuniciramo sa tim tržištem, osluškujući primjedbe, potrebe, trendove i sva druga tržišna kretanja, kako bismo uvijek bili korak bliže ka ostvarenju svojih ciljeva.
Vizija
Našu kompaniju želimo dovesti u sam vrh uspješnih domaćih preduzeća iz oblasti kojom se bavimo, a kvalitetom ponude želimo zauzeti i jednu od liderskih pozicija u regionu.Kontinuiran razvoj na svim poljima, ulaganje u moderne informacione tehnologije i nove materijale, te optimalna primjena naučnih i tehnoloških saznanja, daju nam za pravo da vjerujemo u ostvarenje postavljenih zadataka. U aktivnom stvaranju budućnosti jedne savremene kompanije kakva je naša, rukovodstvo firme zajedno sa svojim radnicima preuzelo je inicijativu stvaraoca bolje budućnosti tekstilne industrije u Bosni i Hercegovini. Svjesni zahtijeva savremenog tržišta i karakteristika uspješnih svijetskih kompanija, sa posebnom pažnjom oblikujemo ideje koje će našu kompaniju dovesti do pozicije regionalnog lidera u domenu proizvodnje ženskog intimnog rublja i ženskih kupaćih kostima.
Ciljevi
Najvažniji ciljevi naše kompanije definisani su kroz strategiju razvoja preduzeća:
  1. Konstantan i dinamičan rad stručnog tima firme na usavršavanju i unaprjeđenju sistema upravljanja kvalitetom, prema seriji standarda ISO 9001:2008
  2. Stalna briga o visokom kvalitetu, konkurentnosti cijena i rokovima isporuke naših proizvoda
  3. Predstavljanje kompletnog proizvodnog programa široj javnosti (kupcima, isporučiocima, zaposlenima, društvenoj zajednici...)
  4. Izgradnja podrške i povjerenja kod kupaca naših proizvoda
  5. Održavanje i poboljšavanje kvalitetnih radnih odnosa među zaposlenima
  6. Povećanje životnog standarda radnika , te uspostavljanje sigurnih pravaca rasta i razvoja firme.
Kontakt

Put Srpskih branilaca 186
78000 Banja Luka, BiH

T. +387 51 385 500
F. +387 51 385 400

prodaja@exclusive-lingerie.rs.ba